Història

Som els Esquerdats, la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample!

Fundada l’any 2018, el projecte neix de la il·lusió d’unes quantes veïnes del barri per apropar-se a la cultura catalana mitjançant els castells.

La primavera del 2018 es va fundar a l’Esquerra de l’Eixample una nova colla castellera, els Esquerdats. La colla sorgeix de la idea d’un grup de persones del barri per crear una xarxa veïnal més forta i cohesionada a partir d’una afició comuna: els castells. Aquell mateix estiu es va establir un punt de trobada per petits, joves i grans, tot iniciant els primers assajos de la colla als Jardins Rosa Deulofeu.

Setmana rere setmana, la colla va anar creixent i amb l’arribada de l’hivern els assajos es van desplaçar al gimnàs de l’Escola Auró. Gràcies al compromís dels esquerdats i esquerdades hem anat superant proves de més dificultat, fet que ens va motivar a entrar a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) l’abril de 2019, tenint de padrins els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Castellar del Vallès.

El primer pd4 es va descarregar a la primera diada de la colla, a Gavà, l’abril del 19. En aquesta mateixa diada es va intentar carregar el 3d6 però se’ns va resistir fins el juny, a la diada del Prat. El primer 4d6 el vam descarregar a la nostra Diada, a finals de setembre, en context de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample. La primera diada completa la vam realitzar a Badalona, a principis de novembre, on vam portar per primer cop el 3d6a i que juntament amb el 3d6 i 4d6 descarregats ens vam permetre guanyar-nos la camisa morada.

3d6 – El Prat, 4d6 – Esquerra de l’Eixample, 3d6a – Badalona

No va ser fins la diada de Santa Eulàlia 2020 que vam poder estrenar la camisa lila, descarregant el 3d6 i 3d6a a la plaça Sant Jaume, al costat de les altres 7 colles de la ciutat. 

Primer 3d6 amb camisa lila

 

L’esforç i dedicació de la colla ha permès aconseguir tot això, però tenim moltes ganes de seguir creixent. Tant si t’agrada pujar com estar a la pinya, o si prefereixes tocar la gralla o el tabal, fer fotos, dissenyar o fer merxandatge… Tothom és benvingut a la colla!!! 

I tu, vols formar part de la nostra història?

Vine i participa!